Het verhaal van EXIE

Van boeren naar bouwen

Exie NV ontstond uit de vruchtbare grond van de landbouw, met Matthieu Hendrickx aan het roer, die voorheen een gemengd landbouwbedrijf runde. In 2014 maakte Hendrickx een weloverwogen beslissing door de koeien vaarwel te zetten en voluit in te zetten op de hennepteelt. Hij voelde een dringende behoefte om een verschil te maken in de wereld van duurzaam bouwen.

De eerste stap op deze nieuwe weg was de oprichting van 'Hemp in a Box', een bedrijf dat zich toelegde op het bouwen van prefab-woningen met behulp van hennep als bouwmateriaal. Deze onderneming bood een veelbelovende visie op milieuvriendelijke constructie, maar na een periode van evaluatie werd besloten een andere koers te varen. In 2019 werd Exie NV opgericht.

Het was in de zoektocht naar duurzame bouwmethodes dat Exie NV zijn roeping vond. Het bedrijf verliet de omweg van prefab-woningen en zette resoluut in op de productie van kalkhennep isolatiematerialen. Dit markeerde een keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf, waarbij het zijn focus verschoof naar een productielijn die zowel ecologisch als innoverend was.

In 2023 zette Exie een belangrijke stap door te investeren in een geavanceerde decorticatielijn, waarmee ze hun productieproces konden verfijnen en hun aanbod aan kalkhennep isolatiematerialen verder konden verbeteren. Deze stap verstevigde Exie's positie als een toonaangevende speler in de wereld van duurzame bouwmaterialen en onderstreepte hun toewijding aan voortdurende innovatie en groei.

Door de vastberadenheid en visie van Matthieu Hendrickx, samen met de inzet van het hele team, heeft Exie NV zich ontwikkeld tot een voorloper in de transitie naar een meer duurzame bouwsector, waarbij kalkhennep isolatie een centrale rol speelt in het streven naar een groenere toekomst.

Ons team

Wie zit er achter EXIE?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla consequat erat non justo laoreet, eget eleifend leo fermentum. Sed auctor lectus ac neque ultricies, quis accumsan nunc ultrices.

Jan Palmaers
Finance, HR & technical support

De duizendpoot van EXIE, gepassioneerd om het overzicht te behouden en projecten te leiden. Zijn enthousiasme voor innovatie en liefde voor reizen komen samen in zijn aanpak van elk project.

Mathieu Hendrickx
Engineering & technical support

De probleemoplosser van EXIE, voormalig zaakvoerder van een boerderij, bekend met elk hoekje van het land. Met ruim 6 jaar toewijding aan hennepkweek onthult hij de geheimen van deze plantensoort. Een Bourgondiër pur sang, zowel op het bord als in het glas.

Arne Familienaam
Marketing, logistics & production

Arne, de dynamische kracht achter productie en vernieuwing. Als jongste teamlid brengt hij een frisse kijk op wat de 'next generation' wil voor onze planeet. Hij doet vaak ’s morgens de deur open, maar tegelijk ook ’s avonds het licht uit!

Axel Segers
Sales, marketing & support

De drijvende kracht achter sales, marketing en support. Hij verbindt vakkundig onze producten met klantbehoeften, waarbij hij zorgt voor naadloze samenwerking en uitstekende ondersteuning.

Klaar om samen te bouwen aan een duurzame toekomst?